ChatGPT Voice nu gratis för alla användare

Publicerat 24:e nov 23
Apple App Store
Google Play Store

Det har varit kraftiga turbulenser kring Open AI den senaste veckan, och det beror inte på deras produkter. Företagets VD, Sam Altman, avskedades i början av veckan, vilket ledde till omfattande protester från personalen, som i sin tur krävde att styrelsen skulle avgå. Nu är Altman tillbaka på sin post och styrelsen har bytts ut, vilket är en ovanligt snabb omvändning för affärsmannen som var med och grundade företaget 2019.

Trots kaoset har de lyckats lansera en gratisversion av röstassistenten ChatGPT Voice, en förlängning av deras AI-bot som dominerat nyhetsvärlden under 2023. Tidigare har röstversionen endast varit tillgänglig för betalande premiumanvändare, men den är nu gratis för alla användare med mobilappen.

För att börja använda röstassistenten går du till Inställningar → Nya funktioner i mobilappen och väljer "röstkonversationer". Tryck sedan på hörlursknappen i det övre högra hörnet på startskärmen och välj din favoritröst bland fem olika alternativ.

Den nya röstfunktionen drivs av en ny text-till-tal-modell som kan generera ljud som liknar människor, endast från text och några sekunders talprov. Open AI har samarbetat med professionella röstskådespelare för att skapa varje röst.

Utöver rösten kan du nu också visa ChatGPT en eller flera bilder för att få svar på frågor. Du kan till exempel felsöka varför din grill inte startar, kategorisera innehållet i ditt kylskåp för att planera en måltid eller analysera en komplex graf för att få fram arbetsrelaterade data. För att fokusera på en specifik del av bilden kan du också använda ett ritverktyg i appen och peka ut det du vill att ChatGPT ska fokusera på.
Från Communityt
Ny kommentar

6 Kommentarer

sorterat efter
 avatar
 1. Toralf avatar
  äntligen!
 2. Mark avatar
  Hade missat detta tack!! 😁
 3. Ove115 avatar
  Jag kan inte hitta funktionen någonstans

  UPD: Hittade den på iPad. Jag tror att det finns problem med Android-användare (redigerat)
  Stepan avatar
  Författare
  På min Chromebook gick det snabbt och enkelt
 4. ce11 avatar
  Kan den snälla ersätta min google home assistant?
 5. MariangelNava_Marquina avatar
  trevlig!
 avatar