Alla säljare
Publicerad 22 december 2023

Google flights - Uppdateringar som underlättar att hitta billigaste flyget!

1. Se när det är som billigast att boka flyget

På Google Flights kan användare se om de aktuella priserna för en specifik sökning är låga, medelhöga eller höga i jämförelse med tidigare genomsnittspriser för samma rutt. Det är dock ofta svårt att veta: Är det bättre att boka direkt eller att vänta på eventuellt lägre priser?

För att göra detta val enklare introduceras nu förbättrade insikter. Om det finns tillförlitlig trenddata för en sökning, kommer det nu att synas när priserna generellt sett har varit som lägst för att boka valda datum och destination.

  • Dessa insikter kan till exempel visa att den mest fördelaktiga tiden att boka liknande resor generellt sett är två månader före avresa, och att just nu är den perfekta tidpunkten.
  • Det kan också framgå att priserna ofta sjunker närmare avresedatumet, vilket kan leda till att man väljer att vänta med att boka.


398_1.jpg

2. Aktivera prisövervakning Om du vill vänta på lägre priser innan du bokar, kan prisövervakning göra det mesta av arbetet åt dig. När prisövervakning är aktiverad, kommer du automatiskt att bli notifierad om flygpriserna sjunker avsevärt. Du kan ställa in övervakning för specifika datum, som till exempel ett bröllop på en specifik plats i februari. Om du är mer flexibel, kan du aktivera prisövervakning för "alla datum" för att få e-post om erbjudanden när som helst under de kommande tre till sex månaderna. För att aktivera denna funktion, se till att du är inloggad på ditt Google-konto.398_1.jpg3. Prisgaranti (beta)

På vissa flygresultat kommer du att se en färggrann prisgaranti-symbol, vilket innebär att vi är särskilt säkra på att priset du ser idag inte kommer att bli lägre innan avgång. När du bokar en av dessa flygningar, kommer vi att övervaka priset varje dag fram till avresa, och om priset faktiskt sjunker, kommer vi att betala tillbaka skillnaden till dig via Google Pay. Dessa prisgarantier är en del av ett pilotprogram (no pun intended) som är tillgängligt för utvalda "Boka med Google"-resor som avgår från USA.


398_1.jpg
Från Communityt
Ny kommentar

1 Kommentar

 avatar
  1. ce11 avatar
    Bra tips tack!